Talven 2019 kuulumiset

03.04.2019

B pentue näki päivänvalon 19.2.2019 aamun aikaisina tunteina. Ronjan tiineys sujui hyvin. Koira jaksoi hyvin koko ajan, söi hyvin ja kasvoi. Ensimmäiset tuntemukset pennuista saatiin noin viikolla 7-8 vatsan läpi tunnustellen. Yhtään en osannut arvioida pentujen lukumäärää, mutta tuntui, että varsinkin loppuvaiheessa olo Ronjalla alkoi olla tukalampi, kuin ensi kerralla vuosi sitten.

Itse synnytys oli uuvuttava puolin ja toisin. Avautumisvaihe oli jostain syystä tällä kertaa pitkä ja kesti puolitoista vuorokautta. Kyllä siinä kasvattajan hermoja koeteltiin. Väliin tuli mieleen, että onneksi oman hoitoalan koulutus antoi varmuutta ja tietoa, mutta toisaalta ajoittain kävi mielessä myös, että kaikki tieto lisäsi tuskaa... Ponnistusvaiheet olivatkin sitten ohi kahdessa tunnissa ja kaikki kuusi pentusta virkeinä maailmassa, tissille mentiin nopeasti syntymän jälkeen omin voimin - eipä siinä minua kaivattu muutakuin laskemaan pentuja ja jälkeisiä. Pennut nro 2 ja 3 (tytöt) olivat kaksosia ja jakoivat saman istukan - tulipahan tämäkin koettua ja nähtyä. Oskari (11v) pääsi nyt mukaan synnytykseen, kun tätä toivoi jo vuosi sitten. Oskari sai todistaa pentujen 2 ja 3 syntymän - tämä riitti ja poika jatkoi onnellisena uniaan. 

Tänään tätä kirjotellessa pennut ovat jo 6 viikkoa vanhoja. Lumet sulavat, eikä tässä ole oikein kerennyt mihinkään. Kasvattajan päivä on alkanut jo usean viikon ajan klo 05 aamulla, jolloin pennut heräävät ja ilmoittavat kova äänisesti tarvitsevansa minun huomiota. Ronja jatkaa edelleen imetystä aterioiden välissä, vaikka kaikki pennuista syövät hyvällä ruokahalulla. Toki väliin "pääsee tuulettumaan" omaan häkkiinsä ja näyttää sitä myös kaipaavan. Parin viikon sisällä ensimmäiset lähtevät omiin koteihinsa. Jokaiselle on oma uusi koti, jotka olen valinnut pennuille - toivon koteihin iloa ja jaksamaista uuden perheenjäsenen kanssa. Kaksi pennuista muuttaa Ruotsiin, joten heidän luovutus on vasta toukokuussa, kun rabies rokotukset saadaan ajantasalle. Saanpa siis näuttia näiden muutamien seurasta vielä reilun kuukauden. 

Kävimme A pentueen Inkan ja Jurin kanssa Laikajärjestön erikoinäyttelyssä Kauhavalla erinomaisin tuloksin. Kisassa oli mukana 73 itälaikaa - sukupuolijakauman ollessa suunnilleen 50/50. Molemmat tietenkin kisasivat junnu-luokassa. Inka oli näyttelypäivänä erittäin hyvässä kunnossa. Jurin tulos oli huiman hyvä eriomainen ja junnuluokan toinen sija - hävisi sitten urosten parhaalle, joka tällä ketaa oli junnu-ikäinen. Paras uros kehässä Juri ja Anniina käteltiin ulos viidenneltä sijalta. Kiitos Mira, Anniina  sekä Juri ja ja Inka iloisesta matkaseurasta!