A pentue

A pentue oli kennelin ensimmäinen pentue yhdistelmästä FI & NO MVA Riistavietin Ronja & SE MVA ja KVA Sarmaklidens Faxe "Vegas"

Yhdistelmään haettiin vierasta sukua Ruotsin puolelta, vahvaa riistaviettiä sekä hyvää luonnetta. Terveys ja sen huomioiminen on kasvatustyössäni itsestäänselvyys. Terveysvaatimus urokselle oli vähintään A/A lonkat, jotka Vegaksella on.

17.2.2018 syntyivät Lapintytön Artos, Arwen, Amur sekä Andras (syntymäjärjestyksessä). 

Artos, "Rusko", jäi kotiin ja on Miikkan 15 vuotislahja. Rusko on ääntään availlut jo 7 kk:n iässä hirvelle ja yhteishaukkuun on kaadettu hirviä. 

Ruskon toinen syksy jatkui siitä mihin edellisenä päästiin. Lumi tuli aikaisin ja kausi päättyi sitä myöten - saaliiksi 2 + 2 hyviin töihin. Pysäyttämistaito Ruskolla on erinomainen. Koepaikkaa "etelämpänä" odotellaan,

Arwen, "Inka", asuu Rovaniemellä ja on sijoituksessa. 8 kk:n iässä ääntä on availtu hirvelle. Näyttelyura aloitettu ja Laikajärjestön erikoisnäyttelystä 2019 erittäin hyvä tulos.

Inka osallistui toukokuussa Sodankylän ryhmänäyttelyihin tuloksenaan ERI+SA sekä "mettämiehen serti".

Amur, "Juri", asuu Iissä ja on aloitellut hirvikoiran uraansa yhdessä omistajapariskunnan kanssa. Näyttelyura aloitettu ja Laikajärjestön erikoisnäyttelystä 2019 erinomainen, sertifikaatin arvoinen tulos.

Jurin näyttelyura on saanut ns lentävän startin ja toukokuussa Sodankylän ryhmänäyttelyissä tuli plakkariin ensimmäinen serti sekä vara-serti.

Andras, "Pantse", muutti Savukoskelle ja kovasti myös hirvikoira uraa siellä luo. Yhteishaukkua perheen toisen itälaikan kanssa hirvellä 7 kk:n iässä.