Loppuvuosi 2018 (otsikkoa klikkaamalla saat näkyviin koko tekstin)

09.12.2018

Metsästyskausi meidän osalta alkaa olla taputeltu. Hirviluvat oman seurueen osalta on käytetty. Lunta on tullut viime päivinä ja potkurilenkit on aloitettu. Ronjan kanssa on käyty jo muutama lenkki ja Ruskon kanssa tänään harjoteltiin pienen lenkin verran.

Ronjan juoksu etenee ja lähipäivinä suuntaamme Nilsiään Huntersheart Ilveksen luo. Suunnitelmiin tuli yllättävä muutos, kun eilen sain kuulla, että alkuperäisen yhdistelmäsuunnitelman uros Hh Gleb "Sutki" menehtyi yllättäen metsästystilanteessa - kamala uutinen, joka kosketti paljon. Puolen päivän soittelukierroksen ja koiratietokannan tutkimisen jälkeen löytyi Ilves, joka itseasiassa on Sutkin siskonpoika - sama sukulinja siis edelleen taustalla. Tätä nuorta sitkasta koiraa satuin vahingossa jo seuraamaan Erraus-haukkujen liveseurannan kautta ja ihailin löytöhaukkua, joka napsahti nin nätisti tutkaruudulla paikoilleen - se kuuluisa täyden 10 löytöhaukku. Eilen suru-uutisen jälkeen jo pääsi epätoivo ja luovuttamisen tunne tämän penueen osalta hiipimään mieliin, mutta nyt ollaan taas toiveikkaita ja hyvinkin odottavaisella mielillä mahdollisen tulevan pentueen suhteen - JES!

Syksy sujui Ronjan A-pentueen osalta hyvin. Lupaavia äänenavauksia kaikilla hirvelle ja taisinpa muutaman lintuhaukunkin todistaa (ainakin Ruskolta) - odottavaisin mielin jäädään ensi syksyä odottamaan tulosten suhteen. Ehkäpä saan kasvattien omistajia houkuteltua ilmoittamaan koiransa erkkariin maaliskuun alussa ja sieltä saataisiin jo ne ensimmäiset rakennetulokset :).